EBBA & LORENTZ blogi by:

Ninni

Piristä arkeasi pukeutumalla

October 26, 2020

Piristä arkeasi pukeutumalla

Tänä syksynä on mallistoissa enemmän värejä kuin pitkiin aikoihin. Onkohan vihdoin ymmärretty että syksyllä jos koska ihmiset kaipaavat ja tarvitsevat väriä. Varsinkin tänä syksynä!! Nykyään tässä kaupalla kuulee useasti sanottavan että "en mää mitään tartte kun ei mitään menojakaan nyt ole" mutta nyt jos koskaan kannattaa yrittää piristää omaa arkea kaikin tavoin. Ja mikä sen parempaa terapiaa kuin pukeutua kivoihin ja mukaviin vaatteisiin, sellaisiin joista itse pitää. Ihan joka päivä, kotonakin! Nyt täytyy se positiivinen fiilis yrittää saada itselle ihan kaikista mahdollisista asioista ja pukeutumisella pystyy vaikuttamaan niin paljon omaan mielialaan.

Erityisesti syksyllä ja talvella suositaan laadukkaita materiaaleja. Yhä useammat haluavat ostaa mieluummin esim merinovillaa, villaa, alpakkaa tai kashmiria kuin keinokuituja. On paljon järkevämpää satsata esim. yhteen hyvälaatuiseen neuleeseen kuin useampaan heikkolaatuiseen. Silkki on myös materiaalina valloittanut monet. Silkkipaitoja löytyy nyt syksyn mallistoista paljon ja niitä käytetään yhtälailla myös arkipukeutumisessa. Silkki on siitä niin ihana materiaali että se tuntuu kylmällä ilmalla lämpimältä ja kuumalla ilmalla viileältä ihoa vasten. Voi siis sanoa että se on kuin toinen iho.

Tämän sesongin värikartassa on paljon värejä ja printtejä. Ruskea ja ruskean eri sävyt ovat tämän syksyn ehkä vahvin muotiväri. Se on selkeästi ohittanut harmaan monen vuoden jälkeen, sisustuksessakin. Murretut vihreän ja keltaisen eri sävyt ovat myös vahvasti mukana tämän syksyn trendiväreissä. Vihreän ystävät ovatkin nyt haltioissaan, tässä kun oli pitkään sellainen aika että vihreää ei tahtonut löytyä mistään. Printeistä paisley-kuosi on yksi suosikeista, samoin kukkaprintit toimivat yhtälailla syksylläkin. Ruudut jatkavat myös vahvasti mukana muodissa. Syksyn trendeissä tapahtuu paljon ja se just on niin kivaa!!

Tässä kaunis sammaleenvihreä sävy Marc O`Polon neulemekossa. Tämä mekko löytyy myös harmaana.
PBO:n joustava paisley-kuvioinen silkkipaita.

Menneiltä vuosikymmeniltä on saatu paljon vaikutteita tämän hetken muotiin. Sametti on yksi niistä viime vuosikymmenien muoti-ilmiöistä, joka tuo monelle nostalgisia fiiliksiä. Mukavuudessa toki ollaan menty paljon eteenpäin ja tämän päivän sametti on huomattavasti joustavampaa ja pehmeämpää kuin ennen.

Marc O`Polon joustava samettihame.
Sama hame oranssina.
Leveälahkeiset Clairen samettihousut.

Syksyn ja talven mallistoista löytyy paljon neuleklassikkoja ja neulemekot ovat yksi suosikeista. Enkä yhtään ihmettele, neulemekko on varsin helppo vaate. Kenkiä ja sukkiksia vaihtelemalla saat ilmettä helposti muunneltua. Samoin neuletakkeja on tällä hetkellä paljon mallistoissa. On lyhyttä sekä pitkää ja kaikkea siltä väliltä. Valitset vain oman suosikkisi.

Clairen ihanan pehmeä ja lämmin neulemekko.
Marc O`Polon neuletakki
Marc O`Polon neuletakki. Tästä saatavilla myös tummanruskea sekä vaalea beige.
Marc O`Polon jakkumainen neuletakki. Saatavilla myös tummansininen.

Syksyn ja talven takeissa on myös paljon vaihtoehtoja. Toppatakit ovat edelleen suosittuja ehkäpä niiden käytännöllisyyden vuoksi. Laadukas toppatakki pitää myös tuulta ja jonkun verran vettä. Villakangastakkeja on myös tänä syksynä valikoimissa, niin pitkää kuin lyhyttäkin. Runsas ja ilmava puffi toppis on nyt myös ihan must juttu.

Marc O`Polon lämmin ja muhkea untuvatakki.
Save the Duckin lämmin ja kevyt toppatakki. Täyte valmistettu kierrätetyistä muovipulloista.
PBO:n pitkä villakangastakki.
Rue de Femmen lyhyt hieman A-linjainen villakangastakki.

Otetaan siis kaikki ilo irti tämän syksyn ja talven ihanista väreistä ja materiaaleista. Yritetään tehdä arjestakin pukeutumisen kautta iloista ja värikästä kaikesta huolimatta. Nyt keskityttiin ainoastaan naisten vaatteisiin, tässä siis painetta tehdä pikapuolin katsaus myös miesten syksyn vaatteisiin. Ihanaa talven odotusta Sinulle, toivottavasti saadaan edes vähän lunta!

Kaikki blogit